Založ si blog

Voľby alias stará hra na sľuby založená na viere ľudí.

Kým v minulosti skúsený človek, ktorý žil ako všetci, prakticky pomáhal spoločnosti svojimi znalosťami a individuálne pracoval s ľuďmi, tak v súčasnom svete žreci a politici okrem toho, že existujú oddelene od národa, tak sa ešte aj snažia upevniť svoju moc prostredníctvom nálad davu pomocou rozličných sľubov. Hoci v skutočnosti, ak preskúmame historické príklady aj spred tisíc rokov, nikto tieto sľuby nikdy nesplnil.
Pre žrecov a politikov je to všetko len stará hra na sľuby, založená na viere ľudí.

Jednoducho musíme pochopiť, prečo sa to deje, prečo sama spoločnosť podporuje tento proces a vždy znova stúpa na rovnaké hrable. Všetko je to predvídateľný proces, ak v spoločnosti dominuje spotrebiteľský formát myslenia. Čo sú to sľuby politikov a žrecov? Pre tých, čo sú pri moci, je to len metóda manipulovania masami, teda náladou v spoločnosti.
Zdôrazňujem, že je to hra na želania a smerovanie más, v ktorých sa šablóny myslenia formujú práve za pomoci masmédií, patriacich tým, ktorí sú pri moci.
Sľuby a uistenia politikov a žrecov pre masy – to je zjavný spotrebiteľský formát, ktorý nemá nič spoločné nielen so skutočnou duchovnosťou, ale ani s banálnym splnením toho, čo bolo sľúbené. To, čo masám nasľubovali, že im „bezplatne dajú, alebo poskytnú“, to už ľudia v duchu považujú za svoje a žijú touto ilúziou nádeje. Hovoríme tu výlučne o osobnom prospechu, ktorý zahŕňa ich materiálne záujmy. Žreci a politici poznajú tieto spotrebiteľské záujmy. Žreci a politici poznajú tieto spotrebiteľské želania ľudí a jednoducho manipulujú náladou más.

Napríklad, kým ľudia žijú nádejami, že žreci a politici budú plniť svoje sľuby, títo sa spokojne zaoberajú svojimi záležitosťami. Akonáhle v spoločnosti dozrieva nespokojnosť a ľuďom dochádza trpezlivosť, okamžite sa roztáča politické divadlo. V spoločnosti sa pomocou tých istých žrecov a politikov začína podnecovanie negatívnych nálad. Z ich kruhov sa šíria zvesti o tom, kto vlastne klame národ a je vinný za všetky nešťastia
(pričom sústreďujú hnev národa na nejakú určitú hŕstku politikov a žrecov), ktorí údajne neplnia svoje sľuby a koho slová sa rozchádzajú s činmi (a to ľudia vždy vnímajú ako zradu svojich potrieb).

V dôsledku toho tí, ktorí sú pri moci, pomocou masmédií rýchlo privádzajú masy do kritického bodu a prebieha emocionálny výbuch. Žreci a politici odstraňujú jedného svojho pešiaka, a na jeho miesto stavajú iného, ktorý sa začína presne takisto oháňať sľubmi a uisteniami pre národ, a tak si získava popularitu prostredníctvom viery samotných ľudí. A to isté vírenie myšlienok od Živočíšnej podstaty sa v ľuďoch opäť začína roztáčať v novom kruhu.

Zdroj: kniha AllatRa

Kvítek Země

26.10.2023

Jen tak být v tiché (přesto tak živé) přítomnosti a s dětskou důvěrou se obrátit na Něj. Víš, že teď a tady to být dokonalejší nemůže, protože jsi s Ním. Vnímáš, že čas je skutečně relativní pojem. Cítíš, že Jeho Duch je všudepřítomný. Ve vánku, který si ti hraje s vlasy, v něžnosti jemných lučních kvítků, hřejivých dotecích paprsků, ve [...]

Univerzálny jazyk? Láska!

29.06.2022

Každý deň používame mnoho slov. Ľudia po celom svete hovoria toľkými jazykmi a aby sa dorozumeli medzi rôznymi krajinami, musia ovládať ďalšie a ďalšie…a pritom, koľkokrát sú slová prázdne, nedokážu opísať nič z toho, čo v skutočnosti cítime, čo máme vnútri – to, na čom skutočne záleží. Používame množstvá slov, aby sme opísali [...]

Podobenstvo o najšťastnejšom človeku

24.06.2022

V jednej dedine žil Človek. Odlišoval sa od ostatných tým, že hoci aj bol chudobný, žil s radosťou a vždy nezištne pomáhal druhým ľuďom, čím len mohol: niekde slovom a niekde skutkom. Šli o ňom chýry, že keď zostane osamote, chváli Boha a úprimne Mu ďakuje za to, že ho obdarováva svojimi bohatými darmi. Tieto chýry sa doniesli až ku vznešenému žrecovi. I rozhodol [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 47920x
Priemerná čítanosť článkov: 1711x

Autor blogu