Založ si blog

Už dávno som sa tak nenasmiala…

Akurát dnes som pochopila, aké dôležité je smiať sa. V práci som zastupovala vychovávateľov, ktorí si čerpajú dovolenku. Cez prázdniny zostali v zariadení štyria 17-roční chlapci.

V to popoludnie sme sa rozhodli ísť na malý výlet do neďalekého mesta. Naspäť sme cestovali starým vlakom. Vošli sme do kupé. Boli tam staré klasické okná, ktoré sa dali stiahnuť, a tak sme ich otvorili. Vonku pršalo, boli sme celí premočení, no nikomu z nás to nevadilo. Po chvíľke sme všetci vyšli na chodbu, kde sme pootvárali ďalšie okná. Vystrčili sme z okien hlavy a robili grimasy. Mávali sme rúškami a do toho pršal dážď. Robili sme na seba opičky a úplne nenútene a šťastne sme sa smiali. Cesta ubiehala v dobrej nálade a ja som si uvedomila, aké ľahké je byť šťastná a aké dôležité je smiať sa.

Už dávno som sa tak nenasmiala. A uvedomila som si, že nič netreba, vôbec nič v živote netreba. To čo som chápala bolo, že hlavný je môj  postoj k životu, nič iné. Stačí sa tešiť z úplnej maličkosti. Cítila som sa tak dobre a šťastne. Pozerala som sa na chlapcov a priala si, aby náš život bol ako táto chvíľa, veselý, aby plynul v radosti. A viem, že to tak môže byť.

Viem, že každý z nás vie, čo je to byť v okamihu šťastný, úprimne nenútene šťastný – len tak. A práve z takýchto okamihov pramení život každého z nás. Kedy vnímaš prítomný okamih, tešíš sa z neho a vieš, že nič nepotrebuješ. Že najdôležitejší je TVOJ POSTOJ K ŽIVOTU. Je to tak jednoduché. A rozhodnutie je iba na mne.   

A.

Kvítek Země

26.10.2023

Jen tak být v tiché (přesto tak živé) přítomnosti a s dětskou důvěrou se obrátit na Něj. Víš, že teď a tady to být dokonalejší nemůže, protože jsi s Ním. Vnímáš, že čas je skutečně relativní pojem. Cítíš, že Jeho Duch je všudepřítomný. Ve vánku, který si ti hraje s vlasy, v něžnosti jemných lučních kvítků, hřejivých dotecích paprsků, ve [...]

Univerzálny jazyk? Láska!

29.06.2022

Každý deň používame mnoho slov. Ľudia po celom svete hovoria toľkými jazykmi a aby sa dorozumeli medzi rôznymi krajinami, musia ovládať ďalšie a ďalšie…a pritom, koľkokrát sú slová prázdne, nedokážu opísať nič z toho, čo v skutočnosti cítime, čo máme vnútri – to, na čom skutočne záleží. Používame množstvá slov, aby sme opísali [...]

Podobenstvo o najšťastnejšom človeku

24.06.2022

V jednej dedine žil Človek. Odlišoval sa od ostatných tým, že hoci aj bol chudobný, žil s radosťou a vždy nezištne pomáhal druhým ľuďom, čím len mohol: niekde slovom a niekde skutkom. Šli o ňom chýry, že keď zostane osamote, chváli Boha a úprimne Mu ďakuje za to, že ho obdarováva svojimi bohatými darmi. Tieto chýry sa doniesli až ku vznešenému žrecovi. I rozhodol [...]

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie. Avizovala nové benefity od poisťovní, možno aj na zuby

04.05.2024 14:30, aktualizované: 15:07

Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 48615x
Priemerná čítanosť článkov: 1736x

Autor blogu