Založ si blog

Voľby alias stará hra na sľuby založená na viere ľudí.

Kým v minulosti skúsený človek, ktorý žil ako všetci, prakticky pomáhal spoločnosti svojimi znalosťami a individuálne pracoval s ľuďmi, tak v súčasnom svete žreci a politici okrem toho, že existujú oddelene od národa, tak sa ešte aj snažia upevniť svoju moc prostredníctvom nálad davu pomocou rozličných sľubov. Hoci v skutočnosti, ak preskúmame historické príklady aj spred tisíc rokov, nikto tieto sľuby nikdy nesplnil.
Pre žrecov a politikov je to všetko len stará hra na sľuby, založená na viere ľudí.

Jednoducho musíme pochopiť, prečo sa to deje, prečo sama spoločnosť podporuje tento proces a vždy znova stúpa na rovnaké hrable. Všetko je to predvídateľný proces, ak v spoločnosti dominuje spotrebiteľský formát myslenia. Čo sú to sľuby politikov a žrecov? Pre tých, čo sú pri moci, je to len metóda manipulovania masami, teda náladou v spoločnosti.
Zdôrazňujem, že je to hra na želania a smerovanie más, v ktorých sa šablóny myslenia formujú práve za pomoci masmédií, patriacich tým, ktorí sú pri moci.
Sľuby a uistenia politikov a žrecov pre masy – to je zjavný spotrebiteľský formát, ktorý nemá nič spoločné nielen so skutočnou duchovnosťou, ale ani s banálnym splnením toho, čo bolo sľúbené. To, čo masám nasľubovali, že im „bezplatne dajú, alebo poskytnú“, to už ľudia v duchu považujú za svoje a žijú touto ilúziou nádeje. Hovoríme tu výlučne o osobnom prospechu, ktorý zahŕňa ich materiálne záujmy. Žreci a politici poznajú tieto spotrebiteľské záujmy. Žreci a politici poznajú tieto spotrebiteľské želania ľudí a jednoducho manipulujú náladou más.

Napríklad, kým ľudia žijú nádejami, že žreci a politici budú plniť svoje sľuby, títo sa spokojne zaoberajú svojimi záležitosťami. Akonáhle v spoločnosti dozrieva nespokojnosť a ľuďom dochádza trpezlivosť, okamžite sa roztáča politické divadlo. V spoločnosti sa pomocou tých istých žrecov a politikov začína podnecovanie negatívnych nálad. Z ich kruhov sa šíria zvesti o tom, kto vlastne klame národ a je vinný za všetky nešťastia
(pričom sústreďujú hnev národa na nejakú určitú hŕstku politikov a žrecov), ktorí údajne neplnia svoje sľuby a koho slová sa rozchádzajú s činmi (a to ľudia vždy vnímajú ako zradu svojich potrieb).

V dôsledku toho tí, ktorí sú pri moci, pomocou masmédií rýchlo privádzajú masy do kritického bodu a prebieha emocionálny výbuch. Žreci a politici odstraňujú jedného svojho pešiaka, a na jeho miesto stavajú iného, ktorý sa začína presne takisto oháňať sľubmi a uisteniami pre národ, a tak si získava popularitu prostredníctvom viery samotných ľudí. A to isté vírenie myšlienok od Živočíšnej podstaty sa v ľuďoch opäť začína roztáčať v novom kruhu.

Zdroj: kniha AllatRa

Kvítek Země

26.10.2023

Jen tak být v tiché (přesto tak živé) přítomnosti a s dětskou důvěrou se obrátit na Něj. Víš, že teď a tady to být dokonalejší nemůže, protože jsi s Ním. Vnímáš, že čas je skutečně relativní pojem. Cítíš, že Jeho Duch je všudepřítomný. Ve vánku, který si ti hraje s vlasy, v něžnosti jemných lučních kvítků, hřejivých dotecích paprsků, ve [...]

Univerzálny jazyk? Láska!

29.06.2022

Každý deň používame mnoho slov. Ľudia po celom svete hovoria toľkými jazykmi a aby sa dorozumeli medzi rôznymi krajinami, musia ovládať ďalšie a ďalšie…a pritom, koľkokrát sú slová prázdne, nedokážu opísať nič z toho, čo v skutočnosti cítime, čo máme vnútri – to, na čom skutočne záleží. Používame množstvá slov, aby sme opísali [...]

Podobenstvo o najšťastnejšom človeku

24.06.2022

V jednej dedine žil Človek. Odlišoval sa od ostatných tým, že hoci aj bol chudobný, žil s radosťou a vždy nezištne pomáhal druhým ľuďom, čím len mohol: niekde slovom a niekde skutkom. Šli o ňom chýry, že keď zostane osamote, chváli Boha a úprimne Mu ďakuje za to, že ho obdarováva svojimi bohatými darmi. Tieto chýry sa doniesli až ku vznešenému žrecovi. I rozhodol [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 48601x
Priemerná čítanosť článkov: 1736x

Autor blogu